Han kallas det mest intressanta inom ishockeyvärlden sedan Foppa. Nu har backen Rasmus Dahlin fått en plats i OS-truppen, och är därmed den yngsta ishockeyspelaren som deltar genom tiderna. Det är superstort både för honom och för Sverige och hoppet kring spelaren är stort.

Rasmus Dahlin håller på att bli historisk. Han kommer vara den yngsta svensken i OS-truppen med sina blått 17 levnadsår. Förväntningarna kring OS är enorma och det är viktigt att truppen har rätt ishockeyutrustning. Det finns bland annat att hitta hos Nordic Sport. Kanske har de köpt den därifrån.

Uttagen i Tre Kronors OS-trupp i ishockey

Den 17-årige backen Rasmus kommer att debutera i Sydkorea, skriver Dagens Nyheter i en artikel. Han har något alldeles extra, enligt många, något som han dagligen visar i sitt lag Frölunda. Den 15 februari när Tre Kronor möter Norge i OS, så kommer Rasmus att skrivas in i historieböckerna, som den yngsta manlige spelaren i truppen genom tiderna. Det var efter JVM som gått utmärkt som det avslöjades att Rasmus Dahlin var uttagen till truppen, och såhär sa spelaren själv om detta, enligt en artikel i tidningen Sportbladet:

”Det känns lite overkligt och riktigt kul. Jag blev lite skakig när jag fick reda på det och har nog inte riktigt förstått ännu”

Men han verkar ändå vara en lugn och cool ung man, trots att det är många som rycker i honom just nu. Och till råga på detta har han även målats upp som en trolig etta i sommarens NHL-draft, skriver Expressen. Kul för många unga hockey-fans at ha en så ung spelare att se upp till.